For foreldre

ute3Brukerundersøkelse
Resultatene fra våre brukerundersøkelser og foreldreundersøkelser kan du se her.

 

Informasjon til nye barn og foreldre

Barnehagen bruker MyKid, en app/kommunikasjonsplattform mellom foreldre og barnehagen. Dere får tilgang til denne når barnet starter i barnehagen.

Du kan lese vårt informasjonshefte til nye foreldre her. Egen oppstarts- og innkjøringsplan/tilvenning for nye barn og foreldre i Blåveiskroken kan du lese her. Vår årsplan og progresjonsplan finner du her. For alle nye foreldre arrangeres det eget foreldremøte i forkant av barnehageoppstart.

Temaer og satsningsområder for dette barnehageåret kan du også lese om under vår pedagogikk.

Vi en egen lukket Facebookgruppe kun for foreldre/foresatte og de ansatte for deling av hverdagslig informasjon og hendelser, med muligheter for kommentarer og innspill, og oppfordrer alle til å bli medlem her.

 

Matservering
Barnehagen serverer varm lunsj to ganger i uken (mandag og torsdag). Disse dagene serverer også barnehagen ettermiddagsmåltid (brødmat, grøt eller lignende).  To ganger i uken (tirsdag og fredag) lager vi maten sammen med barna. Onsdager er turdag, og barna må ha med seg egen matpakke og drikke til denne.

 

Dagsrytme
Frokost (egen matpakke) spises mellom 07.30 og 08.30, og levering bør helst skje før 09.30. Dernest er det lek ute/inne eller tur. Lunch fra ca 11 (serveres fra barnehagen fire dager i uken – også ettermiddagsmåltidene). Egen matpakke for lunch og ettermiddagen må medbringes til turdagen. Småbarna har hvilestund fra ca 12-14 (soving i egen vogn ute under tak). Ettermiddagene er det lek ute/inne eller tur. Frukt serveres alle dager. Barnehagen stenger 16.45. En dag i uken er vi på tur hele dagen, og spiser matpakken på koselige uteområder vi finner.

 

Forsikring
Alle barna i Blåveiskroken Barnehage er ulykkesforsikret gjennom Gjensidige, hele døgnet, også utenom barnehagetiden. Du kan lese mer om vår forsikringsordning her.

 

Pris 
Oppholdsbetalingen for en heltidsplass er pr 1.august 2022 kroner 3050 pr mnd + 500 (for småbarn) / 550 (for store barn) kroner i matpenger.

Vi har e-faktura. Ved oppstart registrerer vi e-post for e-faktura mottaker.
Det er fritak i juli måned og søskenmoderasjon gis. Barnehagen holder stengt fire uker i juli, samt i romjulen og i påskeuken.
Det er ingen andelsbetaling, men et depositum på 3.000 kr (dette refunderes når barnet slutter etter normert tid eller under gjeldende oppsigelsestidsregler).

 

Styre, råd og utvalgBlaveiskroken_huset_(01)
Styret består i dag av fem foreldre + daglig leder (styreleder, nestleder, driftsansvarlig, økonomiansvarlig og sekretær).
Vi har eget foreldreråd og samarbeidsutvalg.
Årsmøte velger styret og foreldrerådsrepresentanter.
Se vedtektene her

 

Foreldreinnsats og involvering
Foreldrenes engasjement og initiativ er viktig for god barnehagedrift, og det forventes at alle foreldrene påtar seg minst et verv i styret eller forelderådet i løpet av et barnehageliv.
Vi har to dugnader i året, en på våren og en på høsten hvorpå deltakelse er forventet.
Vi har også i dag en  der familien med ukesansvar står for småfiksing i barnehagen (maling, lettere vedlikehold, reparasjoner mm). Om vinteren er familien også ansvarlig for snømåking og strøing. Dette går på omgang, og det vil være ca to uker i året.

Har du erfaring eller kompetanse som kan komme barnehagen til gode i løpet av tiden ditt barn er hos oss? Ta for all del kontakt med oss!

 

Bursdagsfeiringer

Vi feirer barnas bursdag i barnehagen, og vi vil gjerne at barnet skal føle seg spesiell den dagen. Vi henger ut flagg, plakat på døren, lager krone og synger bursdagssang. Barnehagen ordner med «noe ekstra» å kose seg med til måltidet.

Bursdagsinvitasjoner legges i hyllene til barna, og skal gjøres rettferdig og likeverdig, slik at ingen blir ekskludert eller føler seg utenfor. Det vil si at man kan invitere f. eks alle guttene eller jentene på avdelingen eller alle i kullet.

Barnehagen kan leies for å holde bursdagsfest eller ved andre anledninger, ta kontakt med styrer.

 

vinter4